Home » Blog » Succesvolle ontwikkeling vasovasostomie-kliniek

Succesvolle ontwikkeling vasovasostomie-kliniek

18-09-2011

Sinds de Doetinchemse urologen ervoor hebben gekozen om de hersteloperatie tot aandachtsgebied te maken zijn er veel van deze operaties door hen gedaan. In 2004 en 2005 werden er nog maar 3 operaties per jaar gedaan. Dit is een normaal aantal voor een urologische praktijk. Daarna werden het er snel meer. In 2006, het jaar waarin ze besloten om zich hierin te specialiseren, liep het aantal op naar 10 operaties. In 2007 al 19. In 2008 werden 45 vasovasostomieën uitgevoerd. De bekendheid en ervaring van de urologen namen natuurlijk toe zodat dit aantal groeide tot 86 in 2009 en 126 in 2010.

Aantal operaties

Resultaten na operatie

De urologen zijn tevreden met de gang van zaken en merken dat de patiënten met plezier bij ze komen. De wachttijden blijven laag en de resultaten zijn goed. Tot op heden heeft 13% een aangetoond negatief resultaat. Helaas zijn niet alle resultaten beschikbaar. Sommige patiënten kiezen ervoor om geen spermacontrole uit te laten voeren. Dit zette de urologen ertoe aan om de spermacontrole in het eigen ziekenhuis te laten verrichten. Ze hopen hierdoor in de toekomst een nog vollediger resultaat te kunnen laten zien. Ook is er nu een samenwerking met de gynaecologen. Er is een behandeling beschikbaar voor stellen waarbij de hersteloperatie een succes was maar toch geen zwangerschap tot stand komt. Onze gynaecologen kunnen het minder goede zaad ‘opwerken’ en zorgen voor een directe inseminatie bij de vrouw waardoor de zwangerschapskansen toenemen.De ontwikkeling van fertiliteitzorg in het Slingeland Ziekenhuis groeit.

Vasovasostomie centrum Doetinchem publiceerde na een paar jaar werken al eens een overzicht van de herkomst van onze patiënten (zie onderste kaartje uit 2010) . In de afgelopen jaren zijn we gegroeid en bestrijken we nagenoeg heel Nederland.  Het is tijd voor een nieuw landkaartje: Herkomst 2004 t/m november 2015.

Auteur

Redactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *