Home » Kennisplein » Uw bezoek aan het Slingeland ziekenhuis

Uw bezoek aan het Slingeland ziekenhuis

Redactie
Redactie

Tijdens uw eerste bezoek aan het Slingeland vindt de operatie plaats.

Wij vragen u om een aantal dagen voor de operatiedag uw schaamhaar volledig te scheren. Dit verkleint de kans op infecties. Doet u dit niet op de dag van de operatie. Er zijn dan kleine scheerwondjes waar u na de operatie last van kunt krijgen. Gebruik geen ontharingscrème.

Neemt u iemand mee die u naar huis brengt. Het is niet veilig om na een dergelijke operatie zelf te rijden. (u bent ook niet verzekerd in deze situatie) Ook alleen reizen met het openbaar vervoer raden wij af.

U moet nuchter zijn voor de operatie. Dat is een strenge eis. Als de maag niet leeg is bij het begin van de operatie, kan de maaginhoud in de longen terechtkomen. Wij stellen de operatie dan minstens 6 uur uit. Raadpleeg de gele kaart ‘nuchter zijn voor een operatie’ welke regels voor u gelden. Deze kaart heeft u gekregen op het pre-operatief spreekuur of is per post naar u toegestuurd.

Als u de dagen voor de opname of de dag van opname grieperig bent of koorts heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de secretaresse van de Vasovaso-kliniek op telefoonnummer (0314) 32 96 99. Mogelijk kan de operatie dan niet doorgaan.

Neem de volgende zaken mee naar het ziekenhuis:
• uw ponskaartje van het Slingeland Ziekenhuis, Heeft u nog geen ponskaartje? Dan kunt u deze voorafgaand aan uw afspraak laten maken bij de Inschrijfbalie. Neemt u dan ook uw verzekeringsbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee
• een actueel medicatieoverzicht en uw medicijnen in originele verpakking;
• de naam en het telefoonnummer van een contactpersoon;
• een strakke onderbroek die u na de ingreep aandoet om het scrotum tegen het lichaam aangedrukt te houden;
• ter ontspanning: een boek, tijdschrift, tablet (er is wifi).

Sieraden en andere waardevolle spullen

U mag op het operatiecomplex geen sieraden dragen. Wij raden u aan sieraden en andere waardevolle spullen thuis te laten.

Auteur

Redactie