Home » Kennisplein » Pre-operatief spreekuur

Pre-operatief spreekuur

Redactie
Redactie

Voordat de operatie kan plaatsvinden, heeft u een afspraak op het pre-operatief spreekuur van de anesthesiologen. Deze afspraak vindt digitaal plaats. De anesthesioloog onderzoekt u ook nog op de dag van de operatie. Indien er bij u risico’s voor de anesthesie worden ingeschat kan het voorkomen dat u een keer extra moet komen op het pre operatieve spreekuur.

De COVID pandemie heeft veel van onze procedures veranderd. Er is een bedden tekort waardoor de wachtlijsten erg lang zijn geworden. Om toch de vasovasostomie te kunnen blijven doen hebben wij een manier gevonden om u te opereren zonder dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen. Dit kan alleen met een algehele narcose en aansluitende verdoving van het operatiegebied. U wordt dan direct van de uitslaapkamer naar huis ontslagen. Uiteraard alleen als het medisch verantwoord is. Dit wordt in het eerste contact met de uroloog besproken.

Bloedverdunnende medicijnen

Indien u bloedverdunnende medicatie gebruikt vragen wij u dit te melden aan de anesthesioloog en de uroloog. Bij voorkeur ontvangen we schriftelijk een advies van de arts waarvan u deze medicatie heeft gekregen of het veilig is om deze medicatie tijdelijk te stoppen. U hoeft niet te stoppen met het gebruik van Ascal/acetylsalicylzuur.

Auteur

Redactie