Home » Kennisplein » De uitslaapkamer

De uitslaapkamer

Redactie
Redactie

Na de ingreep gaat u eerst naar de uitslaapkamer van de operatieafdeling. Hier wordt u kortstondig geobserveerd. Uw bloeddruk en de effecten van de narcose worden hier nauwkeurig in de gaten gehouden. U heeft een verband om het scrotum. Dit verband verkleint de kans op nabloedingen en vochtophoping. Daarna kunt het verband dragen als steun. Hiervoor kunt u ook een strakke onderbroek gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het scrotum, en dus de testikels, zo min mogelijk bewegen. Dit voorkomt spanning op de herstelde zaadleider.

U krijgt eten en drinken en u rust nog enige tijd uit. Uw partner kan hierbij niet aanwezig zijn. Als uw situatie stabiel is bent u klaar voor ontslag. U mag dan uw partner bellen om u op te halen.

Voordat u naar huis gaat komt de uroloog nog bij u langs. Hij controleert de wond nogmaals en informeert u over het behaalde resultaat. Wij realiseren ons dat de boodschap niet altijd positief kan zijn. Tijdens het eerste contact hebben wij met u afgesproken duidelijk te zijn over onze verwachtingen. U krijgt van de uroloog dus exact te horen wat er met de beide zijden is gebeurd. Het komt voor dat de uroloog door de volgende operaties niet beschikbaar is. U krijgt dan een telefonische afspraak mee om de operatie met de uroloog alsnog te bespreken.

In verband met privacy regels is het gebruik van een mobiele telefoon op de recovery  niet toegestaan. U zult hier bij het wakker worden ook weinig behoefte aan hebben. Het gebruik van mobiel telefoons mag wel met afgedekte camera en zonder overlast te bezorgen aan andere patiënten. 

Auteur

Redactie