Home » Kennisplein » De uitslaapkamer

De uitslaapkamer

Redactie
Redactie

Na de ingreep gaat u eerst naar de uitslaapkamer van de operatieafdeling. Hier wordt u kortstondig geobserveerd. Uw bloeddruk en de effecten van de narcose worden hier nauwkeurig in de gaten gehouden. U heeft een verband om het scrotum. Dit verband verkleint de kans op nabloedingen en vochtophoping. Daarna kunt het verband dragen als steun. Hiervoor kunt u ook een strakke onderbroek gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het scrotum, en dus de testikels, zo min mogelijk bewegen. Dit voorkomt spanning op de herstelde zaadleider.

U krijgt eten en drinken en u rust nog enige tijd uit. Uw partner kan hierbij aanwezig zijn. Als uw situatie stabiel is bent u klaar voor ontslag.

Voordat u naar huis gaat komt de uroloog nog bij u langs. Hij controleert de wond nogmaals en informeert u over het behaalde resultaat. Wij realiseren ons dat de boodschap niet altijd positief kan zijn. Tijdens het eerste contact hebben wij met u afgesproken duidelijk te zijn over onze verwachtingen. U krijgt van de uroloog dus exact te horen wat er met de beide zijden is gebeurd.

Auteur

Redactie